Preacher Man reflekterar

Ett skjortbyte för samfunden

Rapporten från presskonferensen med ledarna för SMK, SB och MK inger viss oro. Förstå mig rätt. När Göran Zettergren från Missionskyrkan säger, med tanke på hur lång tid det hela får ta, att "man byter ju inte skjorta över en natt", då anar man att det här kan nog ta tid. Jag menar: hur lång tid behöver Missionskyrkan för att byta skjorta? En natt...? Man häpnar :)
Och det låter som om Karin Wiborn kastar in en brasklapp. Även om vi inte når det uppställda målet så har vi kanske uppmuntrat varandra att bli bättre Jesusefterföljare, säger hon. Tja, det kanske gäller arbetsgrupper, presidier m.fl. men något direkt lokalt genomslag i församlingarna har vi inte sett till. Och ingen direkt engagerande debatt i media heller, tycker jag Försökte själv att dra igång en dopdebatt, men möttes av kalla handen. Hittills är intrycket av "processen" ganska sömnigt - och det är bara två månader tills årskonferenserna ska fatta beslut. Är det kanske så att de flesta av oss tycker det här är för lite, för sent, och för oviktigt för att engagera gräsrötter?
Det finns många stora frågor som ställs runt om i de församlingar som mer eller mindre direkt kommer att påverkas av de beslut som ska fattas på årets konferenser.