Preacher Man reflekterar

Ruth Evensens sexövningar


Tvang sekt-medlemmer til sex
Datteren anklager Ruth Evensen: Afslører i bog, at Faderhusets enevældige herskerinde ikke kun er til mænd - og at hun gerne ser gemalen død
Ruth Evensen hænges grundigt ud i datteren Sophias nye bog ?Ondskab ? Ruth stjal mit liv?. Bl.a. for en bizar seksualitet og for druk. foto: jacob ehrbahn

* Kan ende med kollektivt selvmord
* Min mor vil have mere magt
* Ruths datter: Mor er magtliderlig

Sophia Evensen: - Det, der er sket med mig, er ondskab. (Foto: Benjamin Kürstein)

Skeletterne er i det forgangne år væltet ud af Faderhusets skabe i takt med, at dels stifterens datter, Sophia, dels andre frafaldne medlemmer har brudt tavsheden om, hvad der foregår i sekten i Ruth Evensens og Guds navn.

Hjernevask, manipulation, magtmisbrug og systematisk vold mod børn er der efterhånden skrevet en del om, men nu afslører 31-årige Sophia Evensen i sin nye bog ’Ondskab – Ruth stjal mit liv’ at det står langt værre til i moderens enerådende regime.

– I min familie er der foregået vold, mishandling og underlige seksuelle overgreb mellem fætre og kusiner, søskende, onkler og tanter. Jeg er efterladt med en dyb følelse af at have gennemlevet en opvækst, der har været tilsløret af en pervers, ond forbandelse, som har haft frit spillerum i det ukontrollerede miljø, som hedder familien Evensen.

– Eksempelvis er der blevet begået seksuelle handlinger mellem mindreårige søskende beordret af en voksen, som blot ville sidde og se på.

Tvunget til sex i Ruths soveværelse
Ruth Evensen beskæftiger sig ifølge sin datter også med at arrangere tvangsægteskaber mellem Faderhusets medlemmer. Om et sådant par fortæller hun i bogen:

– Parret blev herefter beordret til at hengive sig til deres ægteskab med det samme og blev ikke lukket ud af Ruths soveværelse, før de havde fuldbyrdet det seksuelle samleje. At kvinden i dag anser dette indgreb som voldtægt, viser Ruth ingen forståelse for.

Men også Faderhusets leder Ruth Evensen er – ifølge bogen – aktiv udøver af tvivlsomme, seksuelle eskapader:

Nøgenbadning med barnebarn
– Det var meget chokerende for mig at høre, da en bekendt fortalte, hvordan Ruth havde pralet med, at hun havde et så godt forhold til min otteårige datter, at hun havde siddet nøgen med hende i badekarret i mange timer.

Men Ruth plejer ikke kun intim omgang med sit barnebarn:

– Et tidligere medlem har forklaret, at hun ofte tog sig en lur i Ruths og Knuts seng og i timevis havde ligget og aet, kælet og nusset med Ruth.

Gemalen Knut har hun til gengæld ikke meget tilovers for. Bogen refererer en tale, som hun angiveligt har holdt under en middag i parrets hjem i januar i år. Talen var én lang tilsvining og nedgørelse af ægtefællen, som hun sluttede med at ønske død:

Tyller sherry og portvin
– Med knækkende stemme, overbevisende krokodilletårer og bevæbnet med miskrediterende argumenter mod sin mand, sagde hun, at hun var nået til det sted, hvor hun gav Gud et ultimatum om enten at tage hende eller Knut ’hjem’ nu. Hun kunne ikke mere og klagede over, at Knut ikke havde vist hende omsorg, fordi han ikke havde installeret alarmer i det nye hus i Bandholm.

Flere steder i bogen nævner Sophia, at Ruth Evensen har et spiritus-problem.

Til Ekstra Bladet siger hun:

– Om mor er fordrukken? Ja da. Sådan, at der er to år, hvor sprut er forbudt, og så pludselig to år, hvor det igen er tilladt i mængder, der ikke kan kaldes mådeholdne. Så sidder hun der og tyller sherry og portvin.
Ingen respons fra Ruth
Ekstra Bladet forsøgte i går med opkald til flere telefonnumre at komme i kontakt med Faderhusets leder, Ruth Evensen, for at få hendes kommentar til de mange barske anklager og påstande, som hendes datter Sophia retter mod hende og sekten i bogen ’Ondskab – Ruth stjal mit liv’.

Ruth Evensen reagerede dog ikke på de indtalte beskeder om venligst at ringe tilbage.